Uitgangscollecte zondag 21 april – Victory4ALL –

Beknopte geschiedenis van Victory4All:

Ruim 16 jaar geleden voelden we ons door God geleid om een DTS (Discipelschaps Trainingsschool) bij Jeugd met een Opdracht te gaan doen. We dachten dat God ons bij een bestaande hulpverleningsorganisatie wilde hebben. Tijdens de outreach van die Bijbelschool kwamen wij in Zuid-Afrika terecht en we wisten dat we daarna terug moesten gaan om nog een vervolgopleiding te doen en daar af te wachten wanneer we bij die organisatie terecht konden.
We verkochten ons bedrijf en huis en gaven de meeste van onze spullen weg en gingen met 5 koffers en onze drie kinderen (10, 8 en 5 jaar oud) naar Jeffrey’s Bay.
Na die opleiding (3 maanden) was het nog steeds wachten maar we wilden niet stilzitten. Door met een (kleurling) pastor op pad te gaan en contacten te leggen in de plaatselijke sloppenwijken o.a. d.m.v. het uitdelen van melk bij plaatselijke arme crèches, voelden we dat we een klein peuter-/kleuterschooltje konden starten dat door kon gaan zodra wij weer weg zouden gaan.
Maar toen werd ons langzamerhand duidelijk dat we helemaal niet weg zouden gaan! God had die andere organisatie gebruikt om ons op de plek te krijgen waar Hij ons wilde hebben.
God liet ons zien dat ‘uitreiken naar kinderen en hun families in nood’ onze missie zou zijn. Wij geloven dat goed onderwijs, met Gods normen en waarden, een kans geeft op een toekomst zonder armoede.
En het onderwijs dat de overheid biedt is ronduit slecht. En de privéscholen zijn ontzettend duur.

De vijf kleintjes waar we mee zijn gestart in een kleine gehuurde ruimte, is ondertussen uitgegroeid tot scholen, skills centre en opvanghuizen voor ongeveer 600 kinderen.

Alles is d.m.v. donaties opgebouwd. We hebben een ontzettend trouwe achterban en ondertussen komen de geweldigste giften van over de hele wereld binnen. Een groot deel daarvan is via het ‘sponsor een klas programma’;

https://victory4all.nl/doneren/sponsor-een-klas/

Ondertussen hadden we nog een vierde kindje gekregen. De kinderen waren allemaal gesetteld en we voelden dat we hier op onze (Zijn) plek waren. Maar we hadden nooit kunnen dromen dat God ons wilde leiden in dat waar Victory4All vandaag in is uitgegroeid.
Wij zeggen altijd; Als God ons van te voren had laten zien (dat bekende ‘briefje uit de hemel’ hadden gekregen ofzo) dat we 16 jaar later zo’n giga project zouden hebben opgezet met alle uitdagingen die we in de afgelopen jaren hebben meegemaakt, dan hadden we er nooit aan begonnen want daar zagen we onszelf helemaal niet capabel voor.

Maar wat zijn we dankbaar dat we Hem op deze manier mochten leren kennen. Dat Hij ons bij de hand nam en Zijn plannen door en met ons wil uitvoeren (natuurlijk samen met vele anderen die aan het team zijn toegevoegd en mensen die ‘op afstand’ meewerk(t)en).