Uitgangscollecte zondag 14 augustus, Egypte, Zending 

Op het uitgestrekte platteland van Egypte is de armoede groot. De werkloosheid is enorm en inwoners hebben nauwelijks toekomstperspectief. BLESS, de diaconale organisatie van de Koptisch-Orthodoxe Kerk, wil de leefomstandigheden in arme dorpen verbeteren door economische ontwikkeling te stimuleren.  

De armste inwoners krijgen hulp om stroom en water te kunnen betalen en dorpelingen kunnen een microkrediet aanvragen om een eigen bedrijfje te starten. Dankzij een eigen inkomen, kunnen hun kinderen naar school en vertrekken minder jongeren naar de stad of het buitenland om daar hun leven op te bouwen. 

Sabah Goda begon dankzij het microkrediet van de kerk een kleine cateringzaak, waar ze bonen en falafel verkoopt. Met haar inkomen kan ze de noodzakelijke medische behandeling van haar dochter betalen.  

Kerk in Actie steunt het diaconale werk van de Koptisch-Orthodoxe kerk in Egypte, die mensen helpt om in hun dorpen de armoede te lijf te gaan. Geef in de collecte en steun dit belangrijke werk voor arme dorpelingen in Egypte. Hartelijk dank voor uw bijdrage.