Uitgangscollecte zondag 12 september: Compassion 

Ieder kind telt! 

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld. Zij weten wat het is om honger te hebben en ziek te zijn. Een leerachterstand en gebrek aan toekomstperspectief is voor hen normaal. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start. 

Vaak krijgen ontwikkelingslanden het extra moeilijk door natuurrampen, zoals zeer recent in Haïti, dat getroffen is door een aardbeving.
Ook hier is Compassion actief. https://www.compassion.nl/nieuws/help-haiti-na-verwoestende-aardbeving/

STILLE SLACHTOFFERS VAN COVID-19 

Kinderen zijn de onzichtbare slachtoffers van COVID-19. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het was al niet vanzelfsprekend en nu helemaal niet meer. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we 2,2 miljoen kinderen, waarvan er ruim 190.000 nog geen sponsor hebben. Vanuit Nederland willen we zo snel mogelijk voor minimaal 5.000 kinderen een sponsor vinden. 

EEN WERELD ZONDER KINDEREN IN ARMOEDE 

Jezus staat centraal in het werk van Compassion, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengt Compassion kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien. 

Compassion richt zich niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. Ze helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, christelijke volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen. 

Alle Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. Ze helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen. De meeste kerken groeien hierdoor explosief. 

Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van je leven. Daarom moet het antwoord ook op elk gebied komen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. In het kindersponsorprogramma van Compassion worden de kinderen op al deze gebieden begeleid. 

Zelf een kind sponsoren? https://www.compassion.nl/wat-we-doen/kindsponsoring/sponsor-een-kind/ 

Zie voor meer informatie www.compassion.nl. Kijk tip filmpje, ‘Dit is Compassion’.