Uitgangscollecte zondag 11 september, Compassion 

Jezus staat centraal in het werk van Compassion, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengt Compassion kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze zijn liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien. 

Compassion richt zich niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. Ze helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, christelijke volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen. 

Alle Compassion-projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. Ze helpen kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen. De meeste kerken groeien hierdoor explosief. 

Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van je leven. Daarom moet het antwoord ook op elk gebied komen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. In het kindsponsorprogramma van Compassion worden de kinderen op al deze gebieden begeleid. 

Zelf een kind sponsoren?  zie voor meer informatie www.compassion.nl