Uitgangscollecte 26 januari – Mexicalli –

Mexicalli is de hoofdstad van de staat Baja California en ligt in het noordoosten van Mexico. Er wonen bijna een miljoen mensen en de omgeving bestaat voornamelijk uit woestijn. In de zomer is het hier erg heet, maar in de winter kan het hier ook vreselijk koud zijn.

Op dit moment wordt deze grensstad overstroomt door migranten vanuit voornamelijk Zuid-Amerika. De migranten willen allemaal naar de Verenigde Staten, maar die laten niemand toe. De mensen stranden bij de grens en belanden op straat onder slechte omstandigheden zonder geregeld eten, drinken of gezondheidszorg.

Het is hier in deze stad, waar Jaco van der Schaaf uit Beekbergen, samen met zijn vrouw Maribel en hun kinderen wonen en werken voor de plaatselijke Methodistenkerk. Samen met hun gemeente verzetten ze veel werk om de migranten te helpen. Bijvoorbeeld door het uitdelen van gratis lunchpakketten om te voorzien in de eerste nood van de migranten. Daarnaast geven zij bijvoorbeeld hulp aan probleemgezinnen, alcohol- en drugsverslaafden of mensen die buiten de boot vallen door sociale economische en relationele problemen.

Jaco en Maribel doen dit werk nu bijna 20 jaar, geheel vrijwillig en onder moeilijke omstandigheden. Zij zijn voor financiële ondersteuning volledig afhankelijk van giften. Jaco en Maribel helpen mensen die veel hulp nodig hebben in moeilijke omstandigheden en op een manier die ondersteuning verdient. Wilt u die ondersteuning geven?