Dienst Dorpskerk 15 maart

Corona-maatregel

We roepen de gemeenteleden op om de eredienst via kerkdienstgemist.nl of kerkradio te volgen, nu de diensten zonder bezoekers plaatsvinden.

Ochtenddienst:

Zondag 15 maart zal ds. Lammers voorgaan in de morgendienst.

Avonddienst:

De avonddienst is een Brondienst. Op verzoek van de jongeren is het thema ‘orgaandonatie’. Enkele jaren geleden hebben we hier al eens een dienst over gehad. Aanleiding om dat opnieuw te doen is het ingaan van de nieuwe donorwet a.s. juli. Na het ingaan van de wet zullen alle Nederlanders van 18 jaar en ouder een brief krijgen met de vraag om hun keuze over orgaandonatie vast te leggen in het donorregister. Wie na herhaalde brieven zijn keuze niet vastlegt, wordt automatisch geregistreerd onder de groep ‘geen bezwaar’. De nieuwe wet dwingt dus eigenlijk iedereen erover na te denken en een keuze te maken. Na de dienst zullen de jongeren, zoals gewoonlijk, samen doorpraten over het onderwerp.
Goed mogelijk dat de vragen over orgaandonatie breder leven dan alleen bij de jongeren. Daarom is na afloop van de dienst iedereen met interesse in dit onderwerp van harte welkom om bij Jan Willem en Ans Bergman (Engelanderweg 10) onder het genot van een bak koffie of thee hierover door te praten. We hopen dat dit kan bijdragen aan een goede meningsvorming.

Uitgangscollecte:

De uitgangscollectie is bestemd voor Kerk in actie 40dagen tijd.

KerkTV:

De kerkdiensten in de Dorpskerk kunt u live volgen en terugkijken via kerkdienstgemist.nl.