Herdenken in Beekbergen

 U bent op 4 mei om 19.00 uur van harte welkom bij de bijeenkomst in de NH Kerk, aansluitend voor de Stille Tocht en de plechtigheid om 20.00 uur met kranslegging bij het oorlogsmonument in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg.  

Dit jaar wordt in aanwezigheid van locoburgemeester Henk van den Berge de 4 mei lezing gedaan door Kolonel Jaco Brosky en spreekt dominee Sjoerd Muller. Ons-Koor zingt o.a. Fix You en Roller Coaster en in het park speelt Harmonieorkest PJB koralen. 

De bijeenkomst is ook live te volgen via kerkdienstgemist.nl 

Programma 4 mei: 

18.30 uur: Kerk open 

19.00 uur: Bijeenkomst 

19.40 uur: Vertrek Stille Tocht  

19.58 uur: Taptoe-signaal 

20.00 uur: 2 minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus coupletten 1 en 6 

20.05 uur: Plechtigheid met kranslegging en defilé  

Bloemen worden aangereikt door Scouting Petrus & Paulus Donders uit Apeldoorn. 

Programma 5 mei: 

11.45 uur: Welkom in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg 

11.40 uur: Vertrek Bevrijdingsvuur vanaf de Smittenberg 

12.00 uur: Feestelijke ceremonie 

De dag begint met het binnenbrengen van het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar de gemeente Apeldoorn. Lopers uit Beekbergen doen dat al voor de 48e keer en zijn daarmee landelijk de langst deelnemende loopgroep en Apeldoorn! De 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums begeleiden de lopers vanaf de Smittenberg via de Dorpstraat naar het oorlogsmonument aan de Loenenseweg. Zij worden gevolgd door jeugd, historische voertuigen en belangstellenden. 

Tijdens de feestelijke ceremonie, met toespraak door de burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts, wordt het Bevrijdingsvuur dit jaar ontstoken door Arend Disberg, voorzitter Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945. 

Beide dagen is er na afloop koffie. 

Meer informatie vindt u op www.4en5meibeekbergen.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s