Derde themadienst: geloofsverdieping

De nabespreking in de kerk is terug van weggeweest. Na de themadienst op 12 februari over hoop en aanvechting bleef een groep kerkgangers in de kerk om verder te praten over de verkondiging. Uiteraard onder het genot van koffie, thee en iets lekkers.

Dominee van Iperen had naar aanleiding van zijn preek een aantal vragen opgesteld. Die prikkelden om met elkaar in gesprek te gaan. Het ging over God die met mensen bewogen is. En over hoop dat geen optimisme is, maar het vertrouwen dat God ziet en redt.

Mooi om dit direct aansluitend aan de dienst te doen, dan zit je als het ware nog ‘in’ de preek. In de loop van het jaar hopen we nogmaals een dergelijke ontmoeting te organiseren.

De derde dienst in het kader van ons halfjaarthema geloof, hoop en liefde zal plaatsvinden op zondagmorgen 5 maart a.s. De dienst wordt dan geleid door dominee W.J. Dekker uit Amersfoort. Het thema van de verkondiging is geloofsverdieping. We zullen daarbij een aantal gedeelten lezen uit de brief van Paulus aan de gemeente van Efeze.

Het draait in deze brief om de kerk die leeft vanuit het geloof in Jezus Christus. Vanuit die verbondenheid is er de liefdevolle band onderling. In de verkondiging zal ook het gebed om geloofsverdieping een plaats krijgen. De gemeente is een plek waar we dat gebed met elkaar mogen oefenen. Bid u, bid jij mee?

Namens de Missionaire Taakgroep Vorming & Toerusting,

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s