Kerkbalans 2023 Geef vandaag voor de kerk van morgen! 

De jaarlijkse landelijke actie Kerkbalans loopt van 14 januari tot en met 28 januari. Als u dit leest is ook in onze Gemeente de actie Kerkbalans van start gegaan. De inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze gemeente. Daarom vragen we elk jaar onze gemeenteleden om een bijdrage.  

Ook binnen de groep met lopers voor de actie kerkbalans merken we dat het lastig is de groep voldoende groot te houden om te zorgen dat het voor iedereen behapbaar blijft. Net als vorig jaar zullen de stukken veelal in uw brievenbus bezorgd worden. Het is de bedoeling dat de antwoordenveloppe weer persoonlijk zal worden opgehaald. Dat neemt niet weg dat wij u van harte oproepen om die -zo mogelijk voor 27 januari- zelf te bezorgen op het adres van de loper. De adresgegevens treft u straks bij de stukken aan. Het scheelt de loper weer tijd en u kunt daarvoor binnen uw agenda een passend moment kiezen. Mogen we -waar mogelijk- op uw medewerking rekenen? 

Het thema is ongewijzigd ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Een thema dat de waardevolle toekomst van de kerk centraal stelt. De kerk van morgen kan er alleen zijn, als wij ons daar vandaag voor inzetten. Na lastige jaren staan de deuren van de kerk nu gelukkig weer wagenwijd open. Daar zijn we dankbaar voor!  

We willen een plek zijn en blijven waar mensen rust en verdieping vinden en God ontmoeten. Waar we naar elkaar omzien en voor elkaar zorgen. Waar we klaarstaan voor allen in de samenleving die onze steun nodig hebben. Uw bijdrage is onmisbaar om dit samen kerk-zijn ook in 2023 vorm en inhoud te geven. 

Het jaar 2022 was moeilijk en ingewikkeld. Net toen we dachten het normale leven te kunnen hervatten brak de oorlog in de Oekraïne uit. De binnen de wereld oplopende spanningen hebben ook impact op ons dagelijks leven met een sterk opgelopen inflatie, bijbehorende kostenstijgingen en fors toegenomen energielasten.  

De kerk lijkt ook te leven in een tijd van krimp en tekort. Dat is dan voelbaar in een kerk die beperkt verwarmd wordt, maar ook de terugloop van kerkgangers (na Corona) en vrijwilligers, de terugval van inkomsten, en de gestegen kosten voor levensonderhoud, materialen en personele inzet; dit alles raakt ook onze gemeente. We spraken er met elkaar op de diverse gemeente-avonden al eerder over.  

Laten we echter -zonder de zorgen en tekorten te bagatelliseren- blijven leven van het tegoed, getoond in Jezus op aarde. We mogen leven van het geloof en geven zo gestalte aan Gods koninkrijk op aarde, ook tegen het duister van de tijd en het tekort in. Het verbindende aspect van kerk-zijn is in deze tijd juist nog meer nodig.  Daar dragen we toch graag en met vreugde aan bij? 

Rond 16 januari ontvangt u daarom de brief met het verzoek om bij te dragen. Mogen we op u rekenen? 

Het College van Kerkrentmeesters 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s