International Justice Mission strijdt tegen slavernij – 25 januari a.s. in het Hoogepad in Beekbergen 

Heb je je wel eens gerealiseerd dat weliswaar in 1863 slavernij is afgeschaft, maar dat dit nog steeds volop aanwezig is?  We hoeven maar stil te staan bij de ophef over Qatar en het WK-voetbal. Wellicht is slavernij getalsmatig groter dan ooit: Anno 2022 voeren wereldwijd 40 miljoen slaven, onbetaald of tegen, in letterlijke zin, een hongerloon, gedwongen arbeid uit. Daarnaast worden 152 miljoen kinderslaven tewerkgesteld in landbouw, bouw, seks- en kledingindustrie en meer. In Azië en Afrika is slavernij wijd verbreid, maar laten we niet vergeten dat het ook dichtbij is. Ook in Europa zijn vormen van slavernij.  

International Justice Mission (IJM) zet zich in om – doorgaans met justitiële middelen – slavernij te ontmaskeren onder het motto ‘Until all are free’ (tot iedereen bevrijd is). Zij werkt in meerdere continenten en met groeiend succes. In Europa is IJM onder meer aanwezig aan de grenzen van Oekraïne om te voorkomen dat vluchtelingen in verkeerde handen vallen.  

Op 25 januari a.s. organiseert de Confessionele Kring Apeldoorn in het Hoogepad een avond die wordt ingevuld door International Justice Mission. De organisatie geeft inzicht in haar werk. Dit werk bestaat voor een groot deel uit het opsporen en de juridische afhandeling van slavernij.
Meer informatie
De avond begint om 19.45 uur en iedereen is welkom. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. 

Jan Hekman 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s