Vervolgd maar niet vergeten I 

Open doors-dag 2022 

Op de Open Doors-dag van 8 oktober 2022 is veel ruimte ingeruimd om de vervolgde kerk te ontmoeten. 

Poulus uit irak 

De Iraakse regering heeft me nooit gevraagd wat nodig was en hoe de kerk ‘een baken van hoop’ kan zijn. Iemand uit Nederland kwam wél vragen hoe ik deze omstandigheden heb doorstaan, vertelt deze pastor. Dat vergeet ik nooit meer. 

Hij was de laatste die bij de inval van IS in 2014 de stad Bashiqa verliet, en de eerste die er terugkeerde. In zijn kerk zijn sporen van verwoesting en vernielde interieuren  nog steeds zichtbaar. 

De pijn is er nog steeds 

Praten over het verleden vindt hij lastig. De achterliggende tijd is nog steeds een pijnlijke wond. Liever vertelt hij verhalen van hoop van de jongeren in zijn stad en de wederopbouw. Op 8 oktober as. komt hij ook aan het woord over wat geloof in dit proces betekent. De organisatie koos daarom dit jaar het thema 

‘Baken van hoop’ 

Via de website zijn online tickets te bestellen. Het middagprogramma in Barneveld loopt van 13.00-17.00.  

Online verbinding 

Ook dit jaar wordt deze mogelijkheid aangeboden. Het is belangrijk je daarvoor aan te melden via de website. Een paar dagen ervoor krijg je per e-mail een link naar de livestream. Er is ook de keuze voor een avond-versie.  

Luisteren naar Hun stem 

Open Doors doet haar best zo goed mogelijk aandacht te blijven vragen voor deze kwetsbaren in de wereld-samenleving. Het is belangrijk dat hun stem, te midden van andere crises, wordt gehoord door ons deel van Christus’ kerk. Als werkgroep ondersteunen we dat op lokaal niveau in onze gemeente en de regio. 

Namens de O.D.-werkgroep, Janny Hekman, ambassadeur 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s