Focus 

In dit half jaar blikken we in 6 diensten nog eens terug op alle thema’s van blok 1 t/m blok 6, aangevuld met een vraag per blok vanuit de verschillende kringen in onze gemeente. Inmiddels hebben we 3 themadiensten gehad. Voor mij was het leerzaam om de thema’s toch weer vanuit een andere hoek het thema te belichten. Ik hoop voor u ook! Mocht u de dienst gemist hebben, kijk/luister dan nog eens terug via kerkdienstgemist.nl. 

Focus-experience jongerenreis 

Tijdens het Focustraject oefenen we hoe we ons geloof verbinden met het leven van elke dag: onze buurt, onze vrienden, onze school/studie of ons werk. We stimuleren elkaar om hierover actief na te denken, maar kijken daarbij ook over de grens. Hoe leven andere christenen met God? En wat kunnen wij van hen leren voor onze eigen context? In dat kader organiseert de IZB samen met de GZB een Focus-jongerenreis naar Schwerin en Rostock, twee steden in Noordoost-Duitsland. Van 30 april tot 4 mei krijgen jongeren de kans om met andere (jonge) christenen uit Nederland en Duitsland te ontdekken hoe je op Jezus gericht kunt leven en missionair kerk kunt zijn. 

Vanuit onze gemeente zullen Iliana Put en Nienke Haijes meegaan met deze reis. Tijdens deze reis hopen ze te ontdekken hoe jongeren in Duitsland met God leven, hoe zij hun geloof in het dagelijks leven betrekken en wat zij van hun kunnen leren voor zichzelf. Maar niet alleen voor zichzelf. De bedoeling is namelijk dat er ook een vraag mee gaat waar we als hele gemeente van kunnen leren. Als u zo’n vraag heeft, laat het Iliana, Nienke of ons als focusteam weten, dan kunnen zij die wellicht meenemen.  

Als focusteam en ook als gemeente willen wij de reis van Iliana en Nienke van harte ondersteunen (ook financieel) en natuurlijk bemoedigen. U kunt Iliana en Nienke ook ondersteunen en bemoedigen op zondag 24 april. Dan nodigen ze u/jou na de kerkdienst uit voor een kopje koffie of thee in het Hoogepad. Zij zullen dan ook zorgen voor een heerlijk stukje taart, een plakje cake of een lekkere koek en vragen daarvoor een vrijwillige bijdrage om de reis te bekostigen. Ze hopen u de 24e ook meer te vertellen over de bestemming en het doel van hun reis. 

Komt u/ kom jij ook?! 

Focusdiensten in de komende maanden 

In mei staan er nog de volgende focusdiensten gepland: 

1 mei 2022 – Thema ‘Echtheid’ (uit blok 4) 

15 mei 2022 met nabespreking (thema uit blok 5 volgt later) 

29 mei 2022 (was 5 juni) (thema uit blok 6 volgt later) 

We hopen u ook dan weer in de dienst te mogen begroeten.  

Hartelijke groet namens het focusteam, 

Linda Buitenhuis  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s