Opendoors – vervolgde kinderen in de kerk –

Heil en zegen 

Dit hebben wij elkaar mogelijk toegewenst voor een nieuw jaar. Voor Open Doors-directeur Maarten Dees begon dit nieuwe jaar met een rapport waarin specifieke informatie is verzameld over wat vervolging doet met het leven van kinderen in de kerk. In de ontmoeting met vervolgde christenen werden verbijsterende verhalen gehoord. In dit rapport werd informatie verzameld. 

77 miljoen 

De problematiek  raakt ten minste 77 miljoen kinderen en tieners wereldwijd. Het gaat om buitensluiting, geweld en identiteitsontwikkeling. 

Vervolging concreet 

Denk aan getreiter en uitsluiting in de klas. Buitensluiting betekent ook ontvoering of gescheiden worden van ouders die christen werden. Identiteitsontwikkeling loopt verstoring op als de overheid maatregelen neemt die kinderen vervreemden van het geloof van hun ouders. Overheden weten dat daarmee de kerk zal uitdoven. Kinderen die trouw blijven aan dat geloof, beperken daarmee eigen toekomstmogelijkheden  qua studie of werk. 

Jongens 

uit christelijke gezinnen in conflict-gebieden, lopen de kans te worden ingelijfd als kindsoldaten. De gedachte is, dat ze gemakkelijk te vormen zijn.  

Meisjes 

Krijgen te maken met gedwongen huwelijken en sexueel geweld. Vaak in het geheim om hen onder de vleugels van een andere religie te brengen. Verkrachting is een dwangmiddel. Lockdowns tijdens de pandemie zorgden voor meer kind-huwelijken en huiselijk geweld. 

Verbijsterend rapport 

Dit rapport laat zien dat het om stelselmatige vervolging van jongeren gaat. Als toekomstmogelijkheden ontbreken zal dit de nekslag zijn voor de nieuwe generatie gelovigen. 

Tegen onrecht 

Open Doors roept waar zij kan speciale mensenrechtengezanten en het eigen kabinet op, aandacht te geven aan het bovenstaande. Met dit rapport in de hand hoopt ze dat er meer oog komt voor de schendingen van rechten van de nieuwe generatie. 

Bid je mee dat de ogen van de Heer deze kinderen in de knel zullen gadeslaan om hen krachtig bij te staan? (2 Kron.16:9) 

(bron; artikel van Maarten Dees in het Ned. Dagblad). 

Namens de werkgroep, Janny Hekman 

O.D.-ambassadeur te Beekbergen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s