Catechisatie 

Afbeelding met binnen

Automatisch gegenereerde beschrijvingElke catechisatieavond staat de ‘collecte-koe’ op tafel voor een kleine bijdrage van de overvloed waarmee God ons zegent. De opbrengst is dit jaar bestemd voor Sijmen en Annelies den Hartog, die net als Thomas en Coby Roest namens de GZB (Gereformeerde Zendingsbond) zijn uitgezonden naar Thailand om van de Here Jezus te getuigen.  

Via de lesbrief van de GZB hebben we kennisgemaakt met Sijmen en Annelies en met het thema ‘durf te getuigen’. Mooi om te horen hoe de Here ons wil gebruiken als een klein schakeltje in de lange ketting die Hij in de loop van de jaren in een mensenleven rijgt. Annelies vertelt:  

“’Herken je me nog?’ Bruine ogen kijken me afwachtend aan. Niet al te groot (echt, ook voor een Thai), lang zwart haar. Ik herken iets, maar kan geen plaats, tijd en relatie bedenken. Gelukkig word ik niet al te lang voor het blok gezet. Djoem woonde en werkte een straat verderop als schoonheidsspecialiste. Ze had ons eens opgezocht bij ons thuis, 5 jaar geleden. Djoem is een gezellige babbelaar en al gauw hoor ik dat ze een poos in Frankrijk heeft gewoond en nu weer een winkeltje heeft geopend in Manchakhirie. Een paar maanden geleden is ze tot geloof gekomen! Afgelopen zondag kwam ze naar de kerk. Ze vertelde dat ze voor het eerst iets over de Here God hoorde, die ene keer bij ons thuis. Daarna was ze twee keer in Frankrijk aangesproken door een christen. Haar interesse was gewekt. Eenmaal terug in Thailand nodigde een vriendin haar uit om naar de kerk te komen en kwam ze tot geloof. God laat niet los het werk dat Hij begonnen is. God wil ook jou als schakel gebruiken!”  

Tot aan de Kerstvakantie zijn er catechisaties. Tijdens de Kerstvakantie is er 3 weken géén catechisatie: op 20-21 dec; 27-28 dec en 3-4 jan. We starten dus weer op maandag en dinsdag 10-11 januari 2022, DV (Deo Volente, dat betekent: als de Heer het wil). 

Ds. Theunisse 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s