Focus

Bij het uitkomen van deze kerkklanken zijn er alweer 2 focusdiensten geweest. De thema’s die in deze diensten centraal stonden waren ‘Leerlingen zijn en leerlingen maken’ en ‘Geloven met hart en hand’. Mooi om weer meer mensen in de diensten aanwezig te zien maar of u/jij nou wel of niet in de dienst was, ook thuis kunnen we In Beweging blijven met focus. Wat dacht u van het bidden voor een bepaald persoon d.m.v. het ‘Ik ben gebed’ op pagina 114 van het focusboekje? Of bidden voor je buurt terwijl je er doorheen wandelt, fietst of rijdt? Of wellicht heeft u of heb jij wel een heel andere mooie manier om In Beweging te zijn. Voel u vrij om dat te delen met ons en met anderen om u heen. 

Focus inspiratie dag 

Recent zijn wij als focusteam naar een focus inspiratie dag geweest in Amersfoort. Vanuit het hele land waren focusteam leden aanwezig om elkaar te inspireren. Door ervaringen met elkaar te delen van zowel gemeenten die het focustraject al afgerond hadden, als ook gemeenten die net gestart zijn, gingen we onder leiding van de IZB met elkaar in gesprek over onderwerpen als focus en pastoraat en diaconaat, maar ook over focus op de lange termijn. Met nieuwe inspiratie en ideeën kijken we als focusteam vooruit naar de komende periode. 

Aansluitend hierop wordt er binnen de kerkenraad ook nagedacht over het verankeren van het focusgedachtengoed in het beleid van de gemeente.  

Terugblik toerustingsavond kringen 

Op 27 september was er een toerustingsavond voor kringen en kringleiders. Deze avond is als waardevol en goed ervaren. Vooral de ontmoeting met elkaar na zoveel tijd en het delen van de verhalen over hoe het met iedereen en alle kringen ging, waren fijn. Inmiddels zijn de kringen weer gestart en hopen we een goed seizoen met elkaar te mogen hebben.  

Focusdiensten in de komende periode 

In de komende periode staan nog de volgende focusdiensten gepland: 

14 november – thema Recht doen 

5 december – thema Zorg voor de schepping als zending 

Een hartelijke groet namens het focusteam,  

Linda Buitenhuis  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s