Vervolgd maar niet verlaten I

Laat Heer, uw volk uw daden zien en leven en laat uw glans hun kinderen omgeven. 

Zie op hen neer met vriendelijke ogen, 

o God bescherm hen in hun onvermogen. 

( ps.90 gebed van Mozes voor Gods volk) 

India 

Open Doors vroeg betrokkenen bij vervolgde christenen, dringend, 31 dagen lang te bidden voor India. Voorganger Sagar vertelde: Het was voor mij een geweldige bemoediging te horen dat over de hele wereld voor ons wordt gebeden in deze tijd van lijden en vervolging. Dat geeft kracht en diepe vreugde. 

Aanleiding voor deze campagne is een schokkend rapport dat op verzoek van O.D. werd uitgebracht na onderzoek van feiten door een wetenschappelijk bureau in Londen. O.D. vroeg daarop gebed vanwege de volgende feiten; 

Leugens en onwaarheid 

Toename van christenvervolging in India heeft te maken met verspreiding van leugens over hen. O.D. stelde zich ten doel die  leugens aan de kaak te stellen en er de waarheid tegenover te stellen. Een week lang werd in de campagne tegen die stroom leugens in gebeden. 

Grote gevolgen 

De leugens hebben grote gevolgen. Christenen krijgen te maken met ernstige discriminatie, wantrouwen en geweld. In die maatschappij is men op elkaar aangewezen voor hulp en samenwerking, omdat je het anders niet redt. Weigering ervan wordt extra gevoeld in deze pandemie. 

Overleven? 

Je begrijpt dat ondersteuning heel belangrijk is voor de broers en zussen. O.D. bemoedigt met gebed, praktische nood-hulp, microkredieten en trainingen. Veldwerkers hebben niet alleen te maken met de pandemie maar reiken uit met noodhulp. Ook zijn er gevallen bekend dat hulp in ziekenhuizen werd geweigerd bij verwondingen door geweld van extremisten. 

Licht in de duisternis 

Indiase christenen geven de hoop voor de toekomst van Christus’ kerk niet op, al wenst de nationale regering haar bestaan per 2022 uit te wissen. Samen met Raja, Sanna, Kusum, Raman, Kirti en Vinita bidden we dat zij kunnen standhouden  in hun situaties. We vertrouwen daarbij op ps. 34:16; het oog van de Heer rust op hen en Hij hoort de roep om hulp. 

Vraag om gebedssteun 

Lokale partners werken in een context van geweld, achterdocht en onveiligheid door de pandemie. 

Rajesh zegt: ‘de pandemie gaat ons vermogen te boven. Bid om vertrouwen dat we, wat zich voordoet, áánkunnen in Jezus’ naam’ ; 

Heena noemt: ‘Stel dat wij er niet waren, wat zou er zijn gebeurd? Bid dat wij trouw blijven in het uitreiken naar behoeftigen’ ; 

Samuël vraagt: ‘Bid alsjeblieft voor ons en onze teams. Er wordt gewerkt op verre plaatsen met grote risico’s. Blijf bidden voor India, dat meer mensen Gods liefde leren kennen. 

Zie voor meer info; http://www.opendoors.nl 

Namens O.D.-werkgroep, Janny Hekman 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s