Focus

De vakantietijd in aangebroken. Sommigen zullen op weg gaan in binnen- of buitenland, sommigen zijn al geweest en sommigen blijven thuis. De vakantietijd is voor de meeste mensen een tijd om uit te rusten en bij te komen. Uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat ik dan heel wat boeken uit lees. Misschien leest u/jij, net als ik, ook graag boeken maar houdt u/jij ervan om ook vragen erbij te hebben ter overdenking. Hans van Veelen wijst ons graag op het boekje ‘Mensenzoon tussen de kandelaren’. Een Bijbelstudieboekje over het boek Openbaringen, met vragen, geschreven door ds. Theunisse.   

Focus in de zomerperiode 

Naast het tot rust komen, boeken lezen, overdenken of zoveel andere zomerse activiteiten, willen we u ook graag uitdagen. Net als vorig jaar vragen we u/jou om ook in deze zomerperiode eens stil te staan bij uw focus. Op pagina 94 van het focusboekje staan tips voor focus in de vakantie die u hierbij kunnen helpen: 

  • Ga er eens alleen op uit en knoop een praatje aan met iemand die je tegen komt. Vraag in dat gesprek eens hoe de gedachten van de ander over God zijn en kijk wat er gebeurt.  
  • Ga, als je op vakantie bent, eens naar een lokale kerk en vraag daar eens hoe hun ervaringen zijn met christen-zijn in het dagelijks leven. 
  • Maak een foto van iets of iemand waarin u (onverwacht) een teken van God zag. 

Deelt u ook uw ervaringen met ons? Graag ontvangen wij uw/jouw ervaringen, verhalen en foto’s op focus@hgbb.nl. Na de zomer (waarschijnlijk in het startweekend) zullen we dit met elkaar delen. Als extra stimulans zal er een focus-taart verloot worden onder de inzendingen. 

Focusteamervaring en die van u? 

Als focusteam hebben we in een filmpje kort vertelt over onze ervaringen tot nu toe met het focustraject. In de dienst van 11 juli j.l. is dit filmpje getoond in de dienst. Heeft u het niet gezien en bent u nieuwsgierig, kijk dan eens op: https://youtu.be/I1qB-4jJx_s

Uiteraard zijn wij als focusteam ook benieuwd naar uw ervaringen met het focustraject. Wilt u/ wil jij dit delen met ons, heel graag. Dit kan via een berichtje naar focus@hgbb.nl. Het mag in een filmpje maar dat hoeft natuurlijk niet.  

Terugblik speeddaten 11 juli j.l. 

Na de ochtenddienst op 11 juli j.l. is er een speeddate gehouden. Het speeddaten leek een succes te gaan worden gezien het aantal gemeenteleden dat zich had aangemeld. Het viel echter door de regenbui die overkwam in het water. Velen van ons trotseerden de eerste druppels en namen snel een bakje koffie en iets lekkers. Echter toen de koffie wat waterig begon te worden, stapten de meesten op. Je kunt dus wel zeggen dat het dus een snelle date is geweest. Dank voor alle positieve reacties over het organiseren van de activiteit. We gaan dit zeker nog eens organiseren. Dank aan allen die meegeholpen hebben met het klaarzetten en opruimen, dank aan de koffie en thee schenkers en Annie bedankt voor het zetten van de koffie en thee. 

Vervolg focustraject 

Na de zomerperiode zullen we het focustraject vervolgen met blok 6. We gaan dan verder lezen, denken, praten en leren rondom het thema ‘Gezonden door Jezus’. We hopen dat u ook weer aansluit. Nadere informatie en data van de themadiensten zullen later volgen. 

Een hele goede en gezonde zomer toegewenst in Zijn nabijheid namens het focusteam,  

Linda Buitenhuis  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s