Focus

In de afgelopen periode hebben we 2 focusdiensten gehad rondom het overkoepelende thema ‘Veranderd door Jezus’. In de dienst van 2 mei ging het over ‘Koninklijke priesters’ en in de laatste dienst van 16 mei j.l. stond het thema ‘Geroepen tot verantwoording’ centraal. In deze dienst ging het o.a. over antwoord geven aan God en aan je naasten. Woorden geven aan je geloof kan soms best moeilijk zijn. In het focusboekje staan 10 tips om woorden te geven aan geloof (zie pagina 83 van het focusboekje). Misschien kan het u/jou helpen om, als de mogelijkheid zich voordoet, iets van het evangelie te delen.

Focus dienst + nabespreking (na kortere dienst)

In de komende periode staat er nog één focusdienst gepland, te weten op 30 mei. Het thema voor die dienst is ‘Tegen de stroom in’. Als afsluiting van blok 5 hopen we nog een keer online (via Zoom) bij elkaar te komen. In de afgelopen 2 keer dat we dit gedaan hebben, ontstonden er mooie gesprekken. We startten gezamenlijk, gingen vervolgens in kleine groepjes uiteen met gespreksvragen om daarna weer gezamenlijk af te sluiten met een lied. Wat fijn dat deze mogelijkheid bestaat en we elkaar toch kunnen ‘ontmoeten’.

De dienst zal bewust wat korter zijn, zodat er voldoende ruimte en tijd is voor de nabespreking. Sluit u/jij de volgende keer ook aan? Meer informatie over hoe u aan kan sluiten vindt u op de website.

Vervolg focustraject

Na de zomerperiode zullen we het focustraject vervolgen met blok 6. Wat u/jij in de tussentijd kan doen met focus, daarover meer in de volgende kerkklanken.

Hartelijke groet namens het focusteam,

Linda Buitenhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s