FOCUS – blog april

Vanaf begin van dit jaar tot nu volgden we blok 4 van het focustraject. De gemeente van Jezus stond hierin centraal. De thema’s die voorbij kwamen zijn Eenheid en verbondenheid, Verlangen en verwachting, Liefde en echtheid, Gastvrijheid en openheid en in de laatste dienst van 21 maart j.l. stond het thema Dienen en delen centraal. Wat kan u doen om te dienen? Kijk ook nog eens naar het filmpje dat Hans van Veelen gemaakt heeft. Deze is te vinden in de Scipio app en op de website. 

Wat neemt u verder mee of wat neem jij mee uit dit blok? En hoe komt u/jij in beweging? Heeft u/ heb jij bijvoorbeeld de praktijkoefeningen uit het focusboekje van pagina 40 als uitdaging al eens toegepast in uw/jouw dagelijks leven? Ik daag u/jou uit om er nog eens naar te kijken. En mocht u/jij er nog eens over (door) willen praten, stuur dan een berichtje naar een van ons als focusteam of neem eens contact op met een ander gemeentelid. 

Focus midden-evaluatie en vervolg 

Begin februari is er een midden-evaluatie van het focustraject gehouden. Wat ons als focusteam is opgevallen, zijn de positieve reacties en feedback die gegeven werd. Tegelijkertijd kwam ook naar voren dat de corona het traject wel beïnvloed heeft, vooral op het gebied van de onderlinge ontmoetingen. Na overleg over de uitkomsten van de midden-evaluatie is besloten het focustraject voort te zetten zoals afgesproken (blok 5 voor de zomer en blok 6 na de zomer). Aansluitend aan blok 6 wordt het traject verlengt met een extra blok. Hoe we dit extra blok gaan invullen, daarover zullen we u t.z.t. informeren.  

De belangrijkste reden voor het vervolgen van het traject is dat we nu, ondanks alle beperkingen, toch in de flow van traject zitten en we ‘bang zijn’ dat de focus wegzakt als we het traject vertragen. Voor de komende periode willen we u/jou dus uitnodigen het focustraject met ons te vervolgen of, als u het op een laag pitje had gezet, weer aan te haken. We zullen nog nadenken over (meer) creatieve mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, naast bijvoorbeeld een digitale nabespreking.  

Ervaring online preekbespreking 7 maart j.l. 

Na de ochtenddienst van 7 maart j.l. is er online (via Zoom) een preekbespreking gehouden. Meer dan 40 laptops/computers werden aangezet om mee te doen door zowel jong als oud. Fijn om elkaar weer te zien en spreken! En dat het voor iedereen te doen is, hebben Wim en Atie Vrij bewezen. Zij sloten die ochtend ook aan (na een beetje hulp te hebben gehad van een van de kinderen om Zoom te installeren). In de week erna heb ik Atie gesproken over de online bijeenkomst. Zij gaf aan dat het idee nieuw en dus wat onwennig was, maar ze het een mooie manier vond om weer contact met elkaar te hebben. Doordat we in kleine groepjes opgedeeld werden met 1 persoon als gespreksleider, heeft Atie het ervaren als een rustige manier om met elkaar door te praten. Het was voor haar uiteindelijk een waardevolle bijeenkomst. De tip die Atie mee wil geven aan iedereen is om het gewoon te doen! 

Mocht u de volgende keer ook mee willen doen, maar weet u niet goed hoe het werkt, neem dan gerust contact op met iemand van het focusteam. 

Focus diensten + preekbespreking online 18 april 

Na de Pasen staan er in blok 5 de volgende diensten gepland: 

18 april – Uitverkoren vreemdelingen (met aansluitend online preekbespreking na de dienst) 

2 mei – Koninklijke priesters 

16 mei – Geroepen tot verantwoording 

30 mei – Tegen de stroom in 

Na de ochtenddienst van 18 april zal er online weer een preekbespreking georganiseerd worden. Net zoals na de dienst van 7 maart vindt u op de website de Zoom link naar deze bijeenkomst. We hopen u te mogen ‘ontmoeten’. 

Hartelijke groet namens het focusteam,  

Linda Buitenhuis  

Karin Haijes, Jan Vijfhuizen, Frans Hoogendijk, Hans van Veelen en ds. Theunisse 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s