Nieuwsbrief Thomas & Cobi roest Augustus 2020

Hij is machtig, Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig. Hij is machtig Jezus de Heer! En geen ding (en geen ding) is onmogelijk (is onmogelijk) voor degene (voor degene) die Hem gelooft! (Elly & Rikkert).

… klinkt luid uit de boxen van de auto. Want ja, voor de zoveelste keer zijn we onderweg naar de bouwmarkt. We zijn blij dat we een huis hebben in Mahasarakham, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Toen Thomas in het ‘nieuwe huis’ bezig was, zag hij tien mensen zoekend door de straat lopen. Hij ging vervolgens weg om met Cobi en Tim wat dingen voor het huis te halen. Toen we dat aan het doen waren, belde de buurvrouw. Ze zei: ‘Thomas er is een probleem, kom terug, ik kan het je niet vertellen.’ Ze droeg ons op om absoluut geen spullen voor het nieuwe huis te halen en direct te komen. Toen kregen we het vermoeden dat er iets mis was. We hebben de auto stilgezet langs de weg en hebben onze teamleidster gebeld. Die is naar het huis gegaan en heeft de huiseigenaar gebeld. De tien mensen waren schoonmakers van de bank die het huis verkoopbaar moesten gaan maken, in verband met financiële problemen bij de verhuurder. Zo waren we ineens ons huis kwijt…

Diezelfde middag hebben we het huis weer leeggehaald en zaten we verdrietig, met al onze spullen, in het studentencentrum. Lokale christenen namen ons direct mee naar een ander huis in een buurt die wij ook fijn vonden. De dag erna konden we al een nieuw contract tekenen. We moesten wel 1,5 week op het huis wachten. Om de tijd te overbruggen zijn we een weekje in een naburige provincie geweest. Toen we in het eerste huis waren, zeiden we wel eens tegen elkaar dat het ‘duister’ en ‘onprettig’ voelde. Volgens Thaise buren was het huis bezeten. Toen onze teamleidster bij het huis aan het wachten was, zag ze een enorme slang in de tuin.

Deze ervaring zien we als een ontmoediging van het kwaad. We kwamen hier vol enthousiasme en werden door deze ervaring flink ontmoedigd. Maar zoals het liedje van Elly en Rikkert zegt: “Hij is machtig,

Hij is krachtig, Hij is prachtig en waarachtig”. En dat is iets wat we misschien niet altijd ervaren, maar waar we wel op mogen vertrouwen, omdat het in Zijn Woord staat.

Afscheid van Lopburi en inburgeren in Mahasarakham:

Voorafgaand aan de verhuizing, hebben we natuurlijk ook afscheid genomen in Lopburi. Zo hadden we een afscheidsmaaltijd met onze taaldocenten, had Tim afscheid bij de kinderopvang, hebben we koekjes gebakken voor alle buren, afscheid genomen van de kerk en gingen we nog een laatste keer naar dat mooie meertje en de speeltuin. Vanuit Lopburi nemen we waardevolle herinneringen mee. We kijken er goed op terug. Natuurlijk is er ook altijd weer de pijn van het afscheid, maar in de afgelopen jaren hebben we ervaren dat God altijd weer voorziet in wat we nodig hebben. De komende tijd zullen we allerlei klusjes in ons nieuwe huis doen en gaan we de buurt en stad verkennen. Ook hopen we de eerste relaties met mensen te kunnen leggen. Daarnaast hebben we een gebedsdag met collega’s van OMF in Isaan en een kennismaking met ons lokale team, wat bestaat uit drie vrouwen uit de Filipijnen, Oostenrijk en Amerika.

We bidden je de vrede van God toe! Thomas, Cobi en Tim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s