Focus

Op 14 juni j.l. was de laatste focusdienst van blok 2 ‘Jezus dichtbij’. Het thema in deze dienst was ‘Een brief van Jezus’. We mochten lezen en horen dat wij de aanbevelingsbrieven van onze Heer zijn, met de Geest van de levende God in ons hart. Wat een bemoediging te weten dat wij niet zelf die brief hoeven te schrijven maar dat Christus het door Zijn bloed in ons hart wil schrijven. Laat u zich (laat jij je) gebruiken als briefpapier voor de levende God?
Deze dienst was de laatste focusdienst voor de zomer. In september vervolgen we het focustraject met blok 3. Hierin staat het thema “Jezus in jouw wereld’ centraal.

Ad Fontes en focus
Voor de jongeren van Ad Fontes was het in het begin zoeken naar hoe ze met het focustraject om konden gaan, vooral ook in deze coronatijd. Iliana Put vertelt ons het volgende: “De bewuste zondag dat de corona in vrij extreme mate zijn intrede deed in de Nederlandse samenleving, was ook de avond waarop wij onze laatste Ad Fontes avond hadden. Na die avond zijn we allemaal naar huis gegaan waar we zelf de dienst hebben gekeken en geen nabespreking hebben gehouden. In de weken die volgden werd alles anders en wisten we niet zo goed hoe we onze besprekingen vorm moesten geven, tot ds. Theunisse met het idee kwam om onze besprekingen te doen na focusdiensten. Dat vonden we een erg leuk idee en we hebben dat inmiddels een aantal keer gedaan via Zoom. Op deze manier voelen we ons als groep toch nog iets meer verbonden met de gemeente. Maar focus heeft meer bij ons losgemaakt. Kijk hiervoor ook op de jongerenpagina bij het stukje over Ad Fontes”.

Foto actie
Soms zien we iets waarvan we denken ‘daar zie ik Gods hand in’. In deze periode van vakantie (of we nu wel of niet weggaan), willen we iedereen uitnodigen om een foto te maken van een mens, voorwerp, gebouw of plek waarin u (onverwacht) iets van God zag. Het zou fijn zijn als u deze met bijbehorend onderschrift wilt mailen naar focus@hervormdegemeentebeekbergen.nl.
Als focusteam willen we deze foto’s gebruiken in het startweekend. Doet u mee?

Filmpjes voor de kindernevendienst
In de laatste IZB focusnieuwsbrief stond een stukje over Willemieke. Zij heeft in de afgelopen periode bij de focusdiensten filmpjes opgenomen voor de kindernevendienst. Het is mooi om te zien dat in deze tijd ook weer nieuwe ideeën ontstaan. Een lied, een verhaal en proefjes…zomaar wat dingen die in de filmpjes voorbij komen. Voor meer informatie hierover verwijzen we u graag naar http://www.izb.nl/focus-verhalen/willemieke-maakt-filmpjes-voor-de-kinderkerk/.

Zomergezinsboekje
Speciaal voor gezinnen hebben de GZB, HGJB en IZB het zomergezinsboekje ‘Op z’n kop’ gemaakt. Een hulpmiddel om ook in deze periode elke dag samen tijd voor God te nemen.
Een boekje vol gezinsmomenten, vieringen, puzzels en leuke opdrachten om samen als gezin te doen. Daarnaast staan er portretjes in van jonge christenen van dichtbij of ver weg die het verhaal delen van hun leven dat op z’n kop stond.
Het boekje is gratis te downloaden via http://www.zomergezinsboekje.nl

Eerst-dit app
Kent u de Eerst-dit app? Een dagelijkse bijbelpodcast van de EO en de IZB. Elke werkdag ontvangt u in de app een bijbellezing en overdenking van 7 minuten. Het luisteren helpt u om in het drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus.

Focus diensten najaar:

  • 20 september (startzondag) – thema: Waar God je roept
  • 18 oktober – thema: Als het erop aankomt
  • 1 november – thema: Toerusting in de gemeente voor buiten
  • 29 november (1ste Advent) – thema: Kansen in het dagelijks leven
  • 13 december (2de Advent) – thema: Onze Vader

Een goede zomer gewenst.

Hartelijke groet namens het focusteam,
Linda Buitenhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s