Het zwijgen voorbij…

‘Lang dacht ik te zullen sterven om een glas water. Ik, Asia Bibi werd veroordeeld om te worden opgehangen omdat ik dorst had. Ik heb een groot deel van mijn leven verloren omdat ik bij een temperatuur van 40 graden Celsius hetzelfde glas gebruikte als moslimvrouwen. Zij beschouwen het water dat een christen aanreikt als onrein.’

Asia Bibi’s verhaal opgetekend
De Franse journaliste Anne-Isabelle Tollet heeft het verhaal van Asia Bibi opgetekend in het boek ‘Eindelijk vrij’. Deze journaliste zette zich jarenlang in voor de vrijlating van de Pakistaanse christin Asia Bibi. Ze pakte Bibi’s zaak op in 2009 en gaf er wereldwijde bekendheid aan. Ze heeft Bibi nooit in de gevangenis kunnen bezoeken. Het lukte haar via Bibi’s man Ashiq te communiceren. Ze zette zich ook in voor Bibi’s vrijlating. Bibi zelf is niet vaardig met woorden geeft ze zelf toe. Ze is analfabeet; weet niet hoe ze woorden kan gebruiken. Ze spreekt enkel Urdu. Ze dankt haar bekendheid ook aan de paus. Hij en de katholieke media hebben zich jarenlang voor haar ingezet.

hoopvol geloof
Door het boek heen laat Bibi zien hoe belangrijke het geloof voor haarzelf was. Ook haar gebeden en hoop legt ze uit in het boek.
Op de foto bij de presentatie van het boek ziet Asia Bibi er blij en gezond uit. Haar gezicht straalt. Een wonder na negen jaar in eenzame opsluiting.

meeleven
Met regelmaat is ook door gemeenteleden in Beekbergen voor Bibi’s zaak gebeden. Daarom lijkt bekendmaken van de uitgave van dit boek op z’n plaats voor hen die willen weten wat Bibi meemaakte als vervolgde christin. (Janny Hekman).

Overgenomen uit het Ned. Dagblad 7/2’20
Eindelijk vrij, negen jaar gevangen om haar geloof.
KokBoekencentrum 2020, 17,99 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s