Theologische Vorming Gemeenteleden

Op zaterdag 31 augustus is de cursus TVG in kerkelijk centrum Sion in Rijssen weer van start gegaan. In 2003 is de cursus in Rijssen begonnen als onderdeel van de Stichting Theologische Vorming Gemeenteleden, welke in meerdere plaatsen in het land deze cursus organiseert.

Toentertijd hebben een zevental omliggende Herv. Gemeenten besloten om ook in deze omgeving de opleiding mogelijk te maken, mede om vorming en toerusting te bieden voor taken in de gemeente. Inmiddels hebben in de loop der jaren honderden personen de weg naar Sion gevonden om gedurende 3 jaar om de 14 dagen in het winterseizoen de lessen te volgen.
Ook nu hebben zich 23 nieuwe cursisten aangemeld voor het eerste jaar. Zij zijn afkomstig uit Enter, Wierden,Hengelo, Nunspeet, Staphorst, Heelweg bij Varsseveld, Ommen en Rijssen. De vakken die aan de orde komen zijn: Oude Testament, Nieuwe testament, Pastoraat-Diaconaat, Gemeente opbouw, Kerkgeschiedenis, Cathegetiek, Ethiek en Dogmatiek.

Denkt u, dit is wel wat voor mij in het volgend seizoen, dan vindt u uitgebreide informatie op de landelijke website www.cursustvg.nl of op de website http://www.hervormdrijssen.nl onder Vorming en Toerusting, op deze site vindt u info die specifiek voor de cursusplaats Rijssen van toepassing is, omdat deze op sommige punten afwijkt van de andere cursusplaatsen.

Uiteraard kunt u bellen of mailen met de cursusleider Ds K.A. Hazeleger tel. 0529-467745, k.a.hazeleger@hetnet.nl of met de secretaresse mevr. Ria Harbers, tel.0548-515929, riaharbers@gmail.com